Je zoekmachine als marketing

Linkbuilden, keyword optimization, meta description en meer. Dit zijn allemaal strategieën die te maken hebben met het optimaliseren van je website om zo populair mogelijk te worden op zoekmachines (de grootste daarvan is Google). Dit noemen we Search Engine Optimization of afgekort SEO. Door Search Engine Optimization toe te passen kan je meer verkeer naar je website realiseren omdat je site veel populairder wordt op een specifieke zoekmachine. Door veel meer ‘traffic’ te hebben naar je website toe vergroot je de kans om meer te verkopen of diensten te kunnen verlenen, er is namelijk wel een reden waarom ze op je website klikken. In dit artikel zullen voorbeelden gegeven worden van Search Engine Optimization om je een goed beeld te geven over wat het is.

Linkbuilding

Als je zo hoog mogelijk wilt zitten bij een zoekresultaat op bijvoorbeeld Google is het belangrijk dat er veel leidraden zijn richting jouw website. Hoe meer je website gementioned of gebruikt wordt, hoe groter de kans is dat Google deze website zo hoog mogelijk plaatst wanneer mensen naar iets zoeken wat te maken heeft met jouw website. Om dit waar te kunnen maken, maken bedrijven gebruik van linkbuilding. Hier zal je na grondig onderzoek te doen over zoekwoorden teksten schrijven met die zoekwoorden en die plaatsen op het internet om eigenlijk meer wegen te creëren richting jouw website. Dit kan je zelf doen, maar meestal worden deze activiteiten outsourced naar bedrijven met de juiste kennis en ervaring.

Meta description

Een ander manier van meer klanten op Google op je website laten klikken of juist populairder te worden bij bepaalde zoekresultaten is het optimaal gebruik maken van de meta description van je website. Je ziet het bijna elke dag, de korte beschrijving onder website links waar kort wordt toegelicht wat je eigenlijk kan vinden op de website met dikgedrukt enige woorden uit je zoekopdracht. Het optimaal gebruik maken van de meta description kan ervoor zorgen dat je meer reden geeft aan een potentiële klant om je site te bezoeken en ook voor Google om je hoog te plaatsen bij bepaalde zoekopdrachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *