Hoe belangrijk is een vog?

Hoe meer integer de werknemer moet zijn hoe belangrijker een vog werkgevers is. Screening van degene is daarbij een zeer belangrijk middel, functies waar je integer en betrouwbaar moet zijn moet ook een integer persoon ingezet worden. Managers die werken met veel verantwoordelijkheden, en die veel belangrijke gegevens onder ogen krijgen. Niet alleen van het personeel, maar ook van je organisatie. Ook het werken met kwetsbare groepen zoals ouderen, mensen met een beperking of het werken met zeer gevaarlijke stoffen. Zo zijn er meer dan voldoende redenen om iemand te laten screenen voordat hij of zij de functie toegewezen krijgt.

vog werkgevers

Welke bedrijven komen de functies voor

Bij ieder bedrijf komen wel functies voor waar de sollicitanten een vog werkgevers moet hebben, voor sommige functies is het verplicht. Bij andere functies is het uit voorzorg, een werkgever is vrij om te vragen om een verklaring voor goed gedrag. Je kunt je voorstellen dat bij een politieke partij andere belangen heeft dan iemand die met ouderen werkt in de zorg. Het is goed te inventariseren wat het risico is, iemand die bergen schulden heeft is in theorie een groter risico dan iemand zonder schulden voor een functie bij een bank.

vog werkgevers

Screen ook tijdelijke krachten

Niet alleen vast personeel maar ook personeel wat ingehuurd wordt moet je een vog werknemers verklaring van verlangen. Niet alleen betaalde banen moeten gecontroleerd worden, ook vrijwilligers die werken in de zorg of die bijvoorbeeld begeleider zijn bij een sportvereniging. Iedere functie die een bepaald risico met zich mee kan brengen moet gescreend worden.