Dit is het verschil tussen een industriële naaimachine en een normale naaimachine

Naaimachines worden gebruikt voor talloze soorten projecten. Daarom zijn er ook verschillende vormen van dit handige product. De normale naaimachine is kleiner, vaak geschikt voor thuisgebruik en wordt hobbymatig ingezet. De industriële naaimachines is echter een ander verhaal. Deze is doorgaans bedoeld voor het produceren van meer producten in een kortere tijd. De industriële naaimachine wordt dan ook vaak gebruikt door bedrijven. 

gebruikte machines

De grootste verschillen

Naaimachines voor thuisgebruik zijn vaak iets kleiner dan industriële machines. Bovendien zijn ze makkelijker te vervoeren. Er zijn bovendien een heleboel verschillende soorten en merken, allemaal met hun eigen voor- en nadelen. 

Hoeveelheid naalden

Een belangrijk onderscheid tussen verschillende naaimachines is het aantal naalden. De leek zal denken dat elke naaimachine slechts een naald gebruikt maar dit is zeker bij de industriële exemplaren niet het geval. Deze hebben een of twee naalden, en in sommige gevallen een draaibare naaldstang. 

Dürkopp Adler 268

Automatisering van de naaimachine

Industriële naaimachines zijn zeker niet allemaal hetzelfde. Naast onderscheid in naalden is er ook nog onderscheid in de mate waarin de machine geautomatiseerd is. Wie denkt dat een industriële naaimachine volledig geautomatiseerd moet zijn, heeft het mis. 

Bij sommige machines is het aan- en afhechten geautomatiseerd. Bij anderen is het afsnijden makkelijker gemaakt. Welke het beste past bij jouw bedrijf of project, hangt af van het soort handwerker je bent en hoe snel en praktisch je wil kunnen produceren voor je bedrijf of project.