Re integratiebureaus om het ziekteverzuim terug te dringen

Re integratiebureaus om het ziekteverzuim terug te dringen

Op dit moment komt het helaas veel voor dat werkgevers een tekort hebben aan werknemers. Dit heeft verschillende oorzaken. Een van de veelvoorkomende oorzaken is ziekteverzuim. Helaas komt ziekteverzuim vaak voor op de werkvloer. Het verzuim kan verschillende oorzaken hebben, zoals een ongeval. Een ongeval is voor zowel werkgever als werknemer ontzettend vervelend. Na een bedrijfsongeval is het voor beide partijen prettig als de werknemer weer snel aan het werk kan. Helaas kan dit erg moeizaam gaan. Zit je op dit moment in zo’n situatie? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van re integratiebureaus. Een re integratiebureau kan je helpen met vragen omtrent arbo en verzuim. 

Veel ervaring

Wet- en regelgeving 

Ben je van plan om je arbobeleid vorm te geven? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een van de experts van een re integratiebureau. Een echte expert kan je namelijk verder helpen met hetgeen waar jij tegenaan loopt. Of hebben jullie ook nog ergens een RI&E die nodig eens geupdate moet worden? Maak dan gebruik van een re adviesbureau. Veel bedrijven weten namelijk niet dat er veel wet- en regelgeving bij komt kijken.Daarnaast kan de expert jouw bedrijf voorzien van een scherpe en kritische feedback.

Experts

Op zoek naar een vacature pedagogisch medewerker peuterspeelzaal

Op zoek naar een vacature pedagogisch medewerker peuterspeelzaal

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan komt hier een hoop bij kijken. Zeker als je op zoek bent naar een flexibele baan. Echter is dit in het onderwijs minder van toepassing. Hier zijn er veel werkgevers namelijk vooral op zoek naar flexibele krachten. Daarnaast zijn er ook een aantal werkgevers juist op zoek naar vaste krachten. Ben jij een pedagogisch medewerker en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Kijk dan eens of er een vacature pedagogisch medewerker peuterspeelzaal bij je past. Dit kun je doen bij de vacaturebank.

Nieuw personeel

Op zoek naar een pedagogisch medewerker?

Naast dat je jezelf aan kunt melden als werknemer bij de vacaturebank, kun je je ook aanmelden als werkgever. Dit kun je doen als je op zoek bent naar een nieuwe waardevolle kracht. De vacaturebank zal je proberen te koppelen aan de juiste kandidaat.

Medewerker

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Het voordeel van werken via de vacaturebank is dat je erg flexibel werk hebt. Echter is dit voor een aantal mensen ook een gewaagde uitdaging. Toch zijn zij vaak erg blij dat ze de stap ondernomen hebben. Ben je dus op zoek naar een nieuwe uitdaging? Schroom dan niet en kijk of een vacature open staat die bij jouw persoonlijkheid past.

Metaal vormen door experts

Metaal vormen door experts

Heb je nog nooit van de term metaal vormen gehoord? Dit is niets om je voor te schamen, een groot deel van de mensen weet namelijk niet wat deze term inhoudt. Metaal vormen is het omvormen van metaal. Het omvormen van metaal wordt uitgevoerd door exte metaal experts. Dit houdt in dat het een erg specialistische term is. 

metaal vormen

Wat is metaal?

Voor een aantal mensen zal de herkomst van metaal niet helemaal duidelijk zijn. Hoe wordt metaal eigenlijk gemaakt? Metaal wordt gemaakt van ijzerdeeltjes uit de natuur. In tegenstelling tot de verschillende edelmetalen, wordt metaal niet zuiver gewonnen. Nadat het materiaal gewonnen is uit de natuur, wordt het vervoerd naar verschillende landen. Een van deze landen is Nederland. In Nederland wordt het materiaal onder hele hoge temperaturen opgestookt. 

metaal vormen

Hoe kan ik metaal omvormen?

Je kunt metaal omvormen op verschillende manieren. Echter wordt het aangeraden om het door experts te laten doen. Het omvormen van metaal is namelijk erg specialistisch werk. Dit komt doordat je bij het omvormen van het metaal, het metaal plastisch vervormd. Dit betekent dus dat het materiaal blijvend vervormd.

Werknemer ontslaan, ben jij van plan dit te doen?

Werknemer ontslaan, ben jij van plan dit te doen?

Werknemer ontslaan, ben jij van plan dit te doen? Ben jij een werkgever en ben jij in het bezit van werknemers? Dan weet jij ook dat je een grote verantwoordelijkheid hebt en dat je veel dingen moet doen om zo een goed mogelijke relatie op te bouwen met je werknemers. Soms kan het wel is gebeuren dat je om verschillende redenen werknemers moet ontslaan. Dit is natuurlijk iets wat je als werkgever niet graag doet omdat hier verschillende emoties komen kijken. Zo moet je wel weten wanneer je iemand mag ontslaan en met wat voor redenen dit gedaan kan worden. Je hebt hier daarom verschillende mogelijkheden voor. Een mogelijkheid is dat je een jurist kunt inhuren. Dit is iemand die je kan helpen bij het regelen van het ontslaan van een werknemer. 

Conflict

Werknemer ontslaan, verschillende redenen van het ontslaan van een werknemer

Als jij als werkgever werkt dan kunnen er verschillende redenen ontstaan waarom je een werknemer moet gaan ontslaan. Zo kan bijvoorbeeld een reden zijn dat een werknemer niet komt opdagen op het werk en het werk weigert te doen. Een andere reden kan zijn dat het contact niet meer goed verloopt en je hierdoor in onzekerheid komt. Het beste is vaak dan gewoon om het contract te verbreken. Zo kan een andere reden bijvoorbeeld zijn dat een werknemer op staande voet wordt ontslagen. Hierbij wordt alles meteen verbroken en krijgt de werknemer geen loon meer en ook geen WW-uitkering. Dit kan komen door diefstal, fraude of andere dingen waardoor je als werkgever meteen het contract moet verbreken.

Advocatenkantoor

Werknemer ontslaan, een jurist kan je hier het beste bij helpen

Als werkgever moet je soms een werknemer ontslaan om verschillende redenen. Je hebt hier daarom de mogelijkheid voor om een jurist in te schakelen. Dit is iemand die je hierbij goed kan helpen. Dit komt doordat wanneer je iemand moet ontslaan dit altijd via de wet moet worden gedaan. Zo zijn er verschillende redenen waarom iemand is ontslagen. Moet jij iemand ontslaan en heb je hier onzekerheid bij? Dan kan je voor meer informatie een kijkje nemen op de website.

Meer omzet met online marketing

Meer omzet met online marketing

Heb je wel eens nagedacht over het inzetten van online marketing voor jouw bedrijf? Zo niet, dan is het raadzaam om dit toch eens te overwegen. Er zijn namelijk veel mogelijkheden om online marketing in te zetten voor je bedrijf. En in dit artikel gaan we je toelichten wat aantrekkelijke opties zijn. Tevens geven we je advies over het vinden van een online marketing bureau Utrecht of een andere regio.

Meer leads

Waarom je online marketing inzet

Het inzetten van online marketing is voor veel ondernemers een vrij logische zaak. Het zorgt nu eenmaal voor meer omzet. Maar hoe kun je online marketing nu inzetten? Dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Ten eerste is het zo dat je kunt adverteren in Google. Dit is altijd een goede manier om snel leads en klanten te genereren voor je onderneming. Daarnaast kun je er ook voor zorgen dat je in de organische zoekresultaten van Google terecht komt. Daarmee is het mogelijk om zonder te betalen bezoekers te genereren via Google. Dit is een uitstekende manier van online marketing omdat het je in principe niets kost om bezoekers naar je website te krijgen. Wel is het zo dat je dient te investeren met tijd en natuurlijk ook met geld. Wil je dit nu allemaal bereiken? Dan is het slim om een online marketingbureau te vinden die je hierbij kan helpen. Er zijn veel mogelijkheden op dit gebied. Zorg er in ieder geval voor dat je een kwalitatief marketingbureau vindt.

Beter vindbaarheid

Linkbuilding Duitsland

Linkbuilding Duitsland

Een mooie site maken, kost vaak zelf al erg veel tijd. Echter ben je er nog niet met alleen een mooie site. Het is naast het webdesign ook van belang dat de content op orde is. Zo zul je hier rekening mee dienen te houden bij het schrijven van je teksten. Door dit te doe op je site, erkend Google je eerder en zullen meer mensen je pagina bezoeken. Een ander manier om meer bezoekers te trekken is door gebruik te maken van linkbuilding Duitsland.

Linkbuilding Duitsland

Wat houdt linkbuilding in?

Linkbuilding is het linken van pagina’s aan elkaar. Bij linkbuilding kan er onderscheid gemaakt worden tussen interne en externe linkbuilding. Hierbij gaat het bij interne linkbuilding erom dat de pagina’s op jouw site op de juiste manier naar elkaar linken. Wanneer dit op orde is, kan er gekeken worden naar externe linkbuilding. Bij externe linkbuilding gaat het erom dat andere sites naar jouw pagina(s) linken. Doordat andere sites naar jouw pagina(s) linken ziet Google dit als erkenning. Hierdoor zal je site makkelijker gevonden worden op Google. Wel is het bij linkbuilding van belang dat de juiste sites naar jouw pagina’s linken. Het heeft dus geen zin om meerdere inhoudsloze websites aan te maken en deze aan jouw pagina te linken. Sterker nog, dit werkt averechts. Internationale linkbuilding kan wel veel waarde aan je linkprofiel voegen. Zo kan linkbuilding Duitsland ervoor zorgen dat je pagina ook in Nederland meer erkenning krijgt.

Linkbuilding Duitsland

Kerstpakketten in 2020: dit moet je weten

Kerstpakketten in 2020: dit moet je weten

Het is geen gemakkelijk jaar. 2020 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar van Covid, de bosbranden in Australië en grootschalige protesten over de hele wereld. Het is dan ook een jaar waarin veel mensen wel een opkikkertje kunnen gebruiken, bijvoorbeeld rond de feestdagen. Kerstpakketten in 2020 mogen lekker uitgebreid en verantwoord zijn.

Diverse inhoud

Welke opties zijn er?

Doorgaans koos je als het gaat om kerstpakketten meestal voor een fles wijn, wat hapjes of misschien een geurtje. Hoewel daar ook niets mis mee is, zijn er inmiddels wel veel meer opties. Je kunt kerstpakketten bijvoorbeeld veel persoonlijker maken met producten afgestemd op de ontvanger. dat zal absoluut op prijs worden gesteld. Houd er wel rekening mee dat dit meer tijd kost en misschien niet de tijd waard is als je echt honderden medewerkers hebt. 

Feestdagen

Laat mensen zelf kiezen

Misschien wel de leukste vorm van een kerstpakket geven tegenwoordig is via de speciale spaarpunten. Je geeft alle medewerkers dan een kaart met punten erop. Ze kunnen een website bezoeken en daar vervolgens hun eigen cadeau uitzoeken. Het leuke daarvan is dat je alsnog voor een traditioneel kerstpakket kunt kiezen en jezelf kunt laten verrassen, maar je kunt ook iets totaal anders kiezen. Zoals een keuken gadget of een mooie handtas. Hoeveel punten je elke medewerker geeft kies je natuurlijk zelf maar meestal zijn er een aantal prijscategoriën. Als mensen zelf willen, kunnen ze een beetje eigen geld bijleggen om een wat groter cadeau uit te zoeken op de website. Ze kunnen vaak zelfs via de weg hun punten doneren aan een goed doel door het om te zetten in een geldbedrag aan een bepaalde organisatie.

Terugbetalen Uitkering

Terugbetalen Uitkering

Indien u te veel uitkering hebt ontvangen (Ziektewet (ZW), WIA (WGA of IVA), Wajong, WW, WAO, AOW, Anw, AIO, Participatiewet of Wmo), dan moet u dit te veel ontvangen bedrag terugbetalen aan de uitkeringsinstantie (het UWV, de SVB of de gemeente). Er zijn verschillende redenen waarom uw uitkeringsinstantie geld terugvordert. Dit kan bijvoorbeeld zijn als uw uitkering verlaagd is en u hebt nog te veel uitkeringsgelden ontvangen of als u na beëindiging van uw uitkering nog uitkeringsgelden ontvangen hebt. Het kan ook zijn dat u geen of verkeerde inlichtingen hebt doorgegeven en dat u op basis daarvan te veel uitkering ontvangen hebt. De betreffende uitkeringsinstantie zal in dat geval een beslissing nemen en een terugvorderingsbesluit naar u toesturen. Hierin staat dat u de te veel ontvangen uitkering moet terugbetalen. In deze brief staat welk bedrag u moet terugbetalen en wat de uiterlijke datum van betaling is.

Terugbetalen

Het UWV, de SVB en de gemeente mogen echter niet altijd rechtmatig terugvorderen. Deze vordering kan namelijk verjaren. Na 5 jaar hoeft u in ieder geval niet meer te terugbetalen van de uitkering, tenzij er sprake is geweest van fraude.

U kunt tegen deze brief in bezwaar gaan bij de uitkeringsinstantie.  De bezwaarprocedure schort echter het besluit van de uitkeringsinstantie niet op. U zult dus het te veel ontvangen bedrag van de uitkering moeten terugbetalen. Lukt dit niet in één keer, dan is het verstandig om contact op te nemen met uw uitkeringsinstantie om een betalingsregeling af te spreken.

Bezwaar tekenen

Als u bezwaar wilt maken, moet u binnen (meestal) 6 weken uw bezwaarschrift ingediend hebben bij de betreffende uitkeringsinstantie. Bij een te late indiening van het bezwaarschrift, wordt niet naar de inhoud gekeken. U bent dan niet-ontvankelijk in uw bezwaar. Benoem in uw bezwaarschrift de gronden waarom u het niet eens bent dat u een deel van de uitkering moet terugbetalen. De situatie zal opnieuw beoordeeld worden door de betreffende uitkeringsinstantie.

Indien u het niet eens bent met de beslissing op bezwaar, kunt u een beroepsprocedure starten bij de rechtbank. Hoe u dit in werking zet, leest u in de brief van de beslissing op bezwaar.

Belang veilig op de steiger werken

Belang veilig op de steiger werken

Veilig werken is belangrijk en zeker op de steiger. Je bent van plan om op hoogte te werken en je wil dan een ding en dat is veilig kunnen werken. Gelukkig ben je dan bij ons aan het goede adres, want wij kunnen je daar goed in adviseren. Als je hier voor kiest om mee op hoogte te werken dan heb je veel meer bewegingsvrijheid dan wanneer je een ladder kiest. Dit kan voor jou al de reden zijn om hier voor te kiezen want de eerste minuut dat je het gebruikt merk je al wat de voordelen zijn. Je kunt overal ook veel beter bij dus dan is een goede reden om er voor te gaan.

Veilig

Kosten van de steiger

Om een beeld te krijgen van de kosten kun je contact met ons opnemen en laten wij je weten wat een steiger kost. Het is goed dat je eerst nagaat wat je precies wilt, zo kun je namelijk gerichter op zoek en kunnen wij aangeven wat wij jou te bieden hebben. In ieder geval is alles wat wij aanbieden gebruiksvriendelijk en veilig in het gebruik. Verder voorzien wij je graag van advies op maat zodat je weet wat er kan en kan er ook een offerte worden gemaakt. Wanneer alles in orde en akkoord is, zorgen wij dat alles snel bij je wordt geleverd. Als je nog vragen hebt dan horen we dat graag zodat wij je snel kunnen helpen.

Verschillende modellen

Bedrijf kopen of verkopen? Doe altijd een waardebepaling

Bedrijf kopen of verkopen? Doe altijd een waardebepaling

Wanneer je van plan bent je bedrijf te gaan verkopen, dan is het belangrijk de bedrijfswaarde te bepalen. De waarde van je bedrijf bepalen kun je uiteindelijk, als het erop aan komt, het best door een specialist laten doen. Een deskundig waardeoordeel heeft namelijk een bepaalde uitwerking op kandidaat-kopers, die dit oordeel natuurlijk serieus zullen nemen. Wanneer je een bedrijf wenst te kopen, dan kan een waardebepaling ook jou van dienst zijn. Zeker als je vermoedt dat het bedrijf voor een veel te hoge prijs te koop wordt gezet. De waarde van een bedrijf kan op grofweg twee manieren worden vastgesteld. Hieronder benoemen we beide manieren in het kort. Het hangt van het soort bedrijf af welke methode er het best bij past.

Waarde bedrijf bepalen

Op basis van boekwaarde

Als een financieel specialist de waarde van je bedrijf bepaalt op basis van de boekwaarde, dan worden in principe alleen harde, zakelijke gegevens beschouwd. De boekwaarde en de winst van nu en van de afgelopen jaren worden hierbij uitgebreid geanalyseerd. De focus ligt hierbij dus echt op het heden en het verleden. Op basis daarvan wordt uiteindelijk een bepaald waardebedrag geformuleerd.

Gebaseerd op de marktwaarde

Waarde bedrijf bepalen

Je kunt de waarde van je bedrijf ook vaststellen aan de hand van de marktwaarde. Dit vergt een andere aanpak dan de methode die hierboven is beschreven. Het uitgangspunt is al heel anders. De waardebepaling op basis van de marktwaarde gaat van de toekomst uit, met het heden als basis. De adviseur doet dan uitgebreid onderzoek naar alle factoren die nu en in de toekomst invloed zullen hebben op de waarde van je onderneming. Sterke en zwakke punten van je bedrijf komen aan bod, net als kansen en bedreigingen. Verder worden ontwikkelingen in het personeelsbestand en in het opkomen en verdwijnen van klanten nader bestudeerd.